Rensning af ægte tæpper og tæppevask i København

Få tæppets smukke farver og mønstre tilbage

Når du indleverer dit ægte tæppe til rensning og vask hos os i København, så kommer dit tæppe i gode hænder. Vi vurderer dit tæppes tilstand og kvalitet, og du får en status omkring mulighederne og resultatet i forbindelse med rens og vask, før du tager din endelige beslutning. Vurderingen er gældende for både kelim tæpper og knyttede tæpper.

Professionel rensning og vask af dit ægte tæppe forlænger levetiden, bringer farverne til live igen og giver tæppet sin oprindelige lød og intensitet, så de smukke mønstre fremtræder tydeligt. Desuden mindsker vasken slidtagen, da tæppet samtidig tilføres lanolin, der bibeholder uldens smidighed.

Rensning og vask af ægte tæpper koster kr. 390,- inkl. moms pr. kvadratmeter. Prisen inkluderer den faglige vurdering og beskrivelse af dit tæppe.

Rensning af ægte tæpper forlænger tæppets levetid og bringer farverne frem igen. Vask af tæpper er et godt supplement.

Tæppevask & Tæpperens hos Wiinstedt Tæppegalleri

Tæppevask & Tæpperens hos Wiinstedt

For at vedligeholde dit ægte tæppe, så de flotte farver, glansen og kvaliteten bevares, så kræver det, at du passer godt på det. Dette er gældende både kelim tæpper og knyttede tæpper.

Det er individuelt, hvor ofte et ægte tæppe skal vaskes afhængig af brug og placering. Og det kan være vanskeligt at vurdere, hvornår der er behov, fordi tilsmudsningen oftest sker langsomt og over tid.

Men når dit ægte tæppe begynder at se lidt mat og træt ud, eller det har deciderede snavsede områder, så er det ved at være tid til at få det renset og vasket. Dette er også vigtigt for både kelim tæpper og knyttede tæpper.

Du kan rense og vaske dit tæppe selv, men du skal vide, hvad du gør, ellers risikerer du at desværre at ødelægge tæppet, og det vil være trist, da ægte tæpper er noget særligt.

Dit tæppe gennemgår en vask af høj kvalitet, som ikke er overfladisk rengøring, men hvor det vaskes grundigt i dybden.

Før vask sørger vi får, at snavs, støv og sand bankes ud af tæppet. Dette er vigtigt for tæppets levetid og den efterfølgende vasks kvalitet, da fx sandkorn kan slide tæppet op indefra og dermed forringe tæppes levetid. Der kan ikke desto mindre, i meget beskidte tæpper, selv efter en grundig vask, forekomme rester af skidt, som ikke er kommet helt ud af tæppet, på grund af tæppets tæthed. Dette er dog yderst sjældent. 

Efter tæppebankning sørger vi for en forbehandling af alle pletter på tæppet, som er en del af det grundige forberedende arbejde før tæppevask startes. Denne særlige proces resulterer ofte i, at alle pletter fjernes eller mindskes med et flot resultat.

Rens af ægte tæpper kombineret med tæppevask er en investering i din boligindretning.

Et lille tæppevaskeri i Kashmir i Indien. Filmet af Boris Wiinstedt.

Et lille tæppevaskeri i Kashmir i Indien.
Filmet af Boris Wiinstedt.

Først forvaskes dit ægte tæppe med specialsæbe, som er tilpasset indholdet af lanolin i ulden, så tæppet bevarer sin unikke slidstyrke og lød. Herefter påbegyndes hovedvasken, som er en manuel proces, der foregår på gulv. Efter hovedvasken skylles tæppet grundigt og presses.

Sidste etape af processen er tørring. Det våde tæppe føres videre til vores tørrerum, hvor det skal hænge i ca. 8 timer ved en temperatur på over 55 grader. Temperaturen sikrer, at møl og støvmider i tæppet ikke overlever. Som afslutning undersøges tæppets resultat. Skulle der fortsat være resterende pletter, så efterbehandles disse og tæppet vaskes igen uden ekstra omkostninger.

Du tilbydes også disse services hos Wiinstedt

Målret din søgning

Pris

Længde

Bredde