Tæpperejser, messer, TV og radio

Set & Sket

Tyrkiske kelim bæltetasker

3. oktober 2020
Bæltetasker af tyrkisk kelim. Den er praktisk og har plads til alle de mest essentielle ting, som du altid gerne vil have lige ved hånden. De findes i mange variationer med forskellige detaljer og lynlås.

Märta Maas Fjetterstrom tæpper

27. februar 2020
“Se på tæpperne – det er mig”.
I weekenden d. 22-23. februar besøgte vi det kongelige slot i Stockholm, som huser en meget smuk udstilling omkring Märta Måås Fjetterström og hendes arbejde, særligt hendes tæpper. I aften torsdag d. 27. februar afholder vi et arrangement i Tæppegalleriet hvor jeg viser billeder og fortæller om udstillingen.

Nye flotte kelim tæpper i Tæppegalleriet

30. januar 2020
Vi har endelig fået de sidst indkøbte kelim tæpper hjem og pakket dem ud… og der kommer endnu flere i løbet af februar. Det er altid en fornøjelse at handle hos min gode tyrkiske kollega. Der er mange helt utroligt flotte kelim tæpper imellem, som bør ses på første hånd, så kom forbi forretningen til et glas tyrkisk te og oplev kunst og kultur.

Carpet Design Award Hannover 2020

15. januar 2020

Dette moderne kelim tæppe er lavet i Iran, men er inspireret af nordamerikanske Navajo indianeres tæpper. Også andre moderne design indenfor tæppe produktionen vakte opsigt.

Disse tæpper er designet i Tyskland og formodentligt produceret i Nepal. Farverne må siges at være syntetiske nærmest fluorescerende.

Nyt Kaffe hjørne

26. oktober 2019
Vi har flytte rundt på en del af forretningens mange smukke tæpper og er i færd med med at skabe et lille hyggeligt kaffehjørne som Martine tester her. Først forsøgte vi med et lille cafe bord med et par stole, men det virkede ikke rigtigt. Løsningen fandt vi selvfølgelig med en fin kelim kuffert og nogle dejlige store puder som allerede er en del af forretningens interiør.

Iranske Gabbeh tæpper

22. oktober 2019
Nomadernes egne tæpper kendes på at være mere langhårede så de luner bedre mod kulden i jorden. Disse tæpper er især gode, hvis man ønsker noget blødt og varmt at ligge eller gå på i den kolde tid.

Tæpperne er i samme kategori som Marokkanske berber og Tyrkiske Tölö tæpper. Gabbeh tæpper håndknyttes af nomader i Iran og kendes for deres minimalistiske mønster og fine tykke smukke uld.

Der findes mange forskellige farvevarianter. Hvert tæppe er unikt, vintage og bærer en autentisk historie med sig. Gabbeh tæpper er meget populære herhjemme, og fås i flere varianter.

On the road again to The Valley of Rugs and Carpets

15. august 2019
Er på landevejen igen. Denne gang sammen med min søn Oskar til Tyrkiet, hvor vi besøger det centrale Anatolien. En væsentlig del af Tyrkiets store produktion af tyrkiske tæpper, anatolske tæpper, både vævede og knyttede tæpper er udført i dette område. Vi har bl.a besøgt “The Valley of Rugs and Carpets”

Tæppe Messe og konference i London

27. juni 2019
Det engelske tæppemagasin HALI har i nu 40 år udgivet 200 numre af det populære tæppe blad. I den anledning var Martine og jeg inviteret til at deltage i en uges aktiviteter for tæppe og tekstil entusiaster i London. Heriblandt en messe med mange fantastiske tæpper.

Til Tuskemarked i Vig med Anatolsk Kelim tæppe

21. juni 2019
Et TV2 livsstilsprogram d. 2. august 2019

TV2 Fri producerer et nyt livsstilsprogram på de danske markeder henover sommeren. Her kan interesserede møde op med deres skjulte skatte – alt fra musikklenodier til veteranbiler, kunst og vintage solbriller i alle prisklasser.

På markedet vil dygtige vurderingseksperter bedømme genstanden. Herefter er der mulighed for at præsentere den for fem nøje udvalgte og passionerede købere, som kan byde på genstanden. Det er helt op til ejeren selv, om den skal sælges eller ej.

Jeg blev opfordret til at skrive en lille tekst om tæppet, og skrev således:

Dette kelimtæppe har jeg fundet på et lille marked udenfor Istanbul i Tyrkiet. Jeg er 3. Generation i Danmarks ældste specialforretning med ægte tæpper og har det meste af mit liv beskæftiget mig med gamle og antikke tæpper. Jeg rejser på tæpperejser over hele verden for konstant at øge min viden om tæpper. Det er uhyre interessant at finde smukke tæpper fra andre kulturer, som på hver deres unikke måde passer ind i moderne indretning.

Denne type tyrkisk kelim er ganske vidst ikke antik, men dens historie er gammel, fordi den udspringer af en gammel tradition. Tæppet er let og glad og på den måde skaber det en fantastisk stemning i det rum, hvor den bliver placeret.

Tæppet er i perfekt stand.

Peruvianske og bolivianske vævninger!

22. august 2018
Dette særligt studerede område udfoldes med billeder og historier fra Latinamerika, samt en udsøgt samling af smukke vævninger. Alle er velkommen i tæppe galleriet på Strandboulevarden 9 kl. 19.30

Tæpper i Kaukasus

28. maj 2018
Kuba, Karabagh, Kazak og Tabriz hører med til Azerbaijan.

Kaukasus-A1

Pas på møl!!!

26. maj 2018
Det er sæson for møl og de kan gøre stor skade! Ring eller skriv hvis du har spørgsmål. Det er altid en god ide at få tæpperne vasket.

Moel-A1

Tæpper fra Azerbaijan

15. maj 2018
På vej mod nye eventyr! I slutningen af maj er vi tilbage med nye fund og eventyrlige historier.

Kontemplerer i et rum af poesi

5. maj 2018
Og svæver mellem smukke tæpper!

Fantastiske tæppeværksteder i Kashmir

15. marts 2018
Fra min rejse oplevede jeg disse tæppeværksteder i Kashmir. Eventyrligt arbejde blandt smukke mennesker.

Tæpperejse i Indien

2. februar 2018

En blandt 2 millioner

15. marts 2018
Tæppehandleren fra Classensgade, Boris Wiinstedt.

I ‘En blandt 2 millioner’ hylder vi almindelige mennesker med ekstraordinære historier. Serien giver et indblik i det fascinerende hverdagsliv for en typisk borger i vores region, og viser, at alle har en historie, der er værd at fortælle.

Portræt serie sendt TV2 Lorry. Sendt første gang maj 2017.

SE VIDEOEN HER

Foredrag med Jon Terry

20. april 2017
Foredrag med nyligt tilflyttede amerikaner Jon Terry, som har været i tæppebranchen en del år, og som nu har oparbejdet en fin tekstilsamling. Vi har aftalt, at han deler det op, så han også kommer i efteråret. Det skal for en god ordens skyld siges, at foredraget foregår på engelsk.

Om Jon Terry:
Here is a short writeup introducing myself, as well as the topic for the upcoming textile and rug gathering.

For over thirty years, Jon Terry of J. H. Terry Gallery has been a dealer of fine antique textile art, collectable rugs and bags, as well as ancient sculpture and ceramics from various cultures of Central and South Asia. A long time gallery owner in Seattle, Washington, Jon and his Danish wife, Eva, have recently relocated to the Lønstrup area of Northern Jutland.

For this event, Jon will be discussing and sharing part of his collection of antique and vintage silk and cotton embroideries known a Phulkari and Bagh. These beautiful and refined textiles once formed an important part of the bride and groom’s dowry, but have become a lost art and dying tradition in the Punjab area of India and present day Pakistan.

Flaskens Ånd

Radio 24/syv 1 April 2017 kl. 17:05
Podcast fra den nu lukkede radio station, Radio 24/syv. Jeg er med i den sidste del af podcasten. Tæppehandler Boris Zeichner er tredje generation i Danmarks ældste tæppeforretning, og det er ikke et af de steder, hvor der konstant er fiktivt ophørsudsalg. Om nogen har han sans for ånden i tæpperne, for ligesom vin er ægte tæpper et udtryk for det sted og de mennesker, som skabte dem. Vin: 2009 Ch. Musar, Libanon.

 

Målret din søgning

Pris

Længde

Bredde