Kunst i livet - Wiinstedt Kunstgalleri

Kunst i livet -
Wiinstedt Kunstgalleri

Tekstilkunst fra hele verden

Wiinstedt Kunstgalleri er et længe ønsket tiltag. Vi ønsker at vise nogle af alle de smukke og udtryksfulde tekstiler, som vi er kommet i besiddelse af og har bragt med hjem fra vores eventyrlige tæpperejser i hele verden. Nu har vi fået muligheden for at vise mange af de særprægede og kunstneriske værker frem.

Normalt har vores fokus været på den orientalske verden, og det er også det vi har mest af, men vi har også tekstiler fra Nordamerika, Sydamerika, Afrika og Europa.

Mange af tekstilerne kan være fragmenter, som er med til at udtrykke brudstykker af en historie. Nogle af tekstilerne har vi valgt at indramme, og vi indrammer dem b.la. for at prøve at vise, at man således kan fremhæve kunstværkerne. Man skal ikke nødvendigvis indramme dem. Man kan også hænge dem op direkte på væggen.

Tekstilkunst er unikke tekstiler fra hele verden.

Tur til Kamseh nomader på bjerget Damavand i det nordlige Iran 2018.

Indramning af tekstilkunst foretages i forretningen.

Indrammet usbekisk Suzani broderi og vietnamesisk shaman kåbe.

Uanset om man vælger en indrammet udgave eller hænge det direkte på væggen, så kan det altid hjælpe med noget lys på, og her er det selvfølgelig lidt sværere, når tekstilet er indrammet, fordi der tit vil være refleksioner i glasset.

I mange sammenhæng har vi anvendt UV-glas, hvilket gør, at der ikke er så meget refleksion samt at der kommer et skarpere blik på kunstværket. Men det kan man forholde sig til alt efter hvor man synes, at det kunne være smukt at have kunstværket hængende. Man kan også vælge at stille deres tekstilet på gulvet, når man har rammet det ind, som et kunstnerisk udtryk.

Nogle tekstiler kan have været udsmykninger som duge eller andre draperier og er så store, at disse gør sig utroligt godt på væggen ligesom vægtæpper. Mange af disse tekstiler er meget smukke, så man kan vælge at understrege deres skønhed ved også at sætte noget lys på.

Endvidere er mange af dem fragmenter af beklædningsgenstande, dvs. at de har været en del af en kjole eller en kappe, eller en del af en taske, hvor der kun er et stykke tilbage. Men de er stadigvæk smukke, og man kan fornemme historien bag brugen, om ikke andet så i fantasien i hvert fald. Og så giver de dét der fantastiske kunstneriske udtryk, som kan inspirere, uden nødvendigvis at vise eller vide, hvad de inspirerer til. Så det er det kunstneriske i værket, der er afgørende for ens oplevelse.

Tekstiler fra Turkestan landene.

“Chirpy” antik turkmensk hovedbeklædning.

En del af de tekstiler, som vi har i kunstgalleriet, er således oprindeligt beklædningsgenstande, og mange af dem fra de såkaldte oprindelige kulturer, fordi det som udgangspunkt er gamle tekstiler, vi har med at gøre. Både de reelle beklædningsgenstande og fragmenterne hidrører fra vidt forskellige kulturer såsom de mange nomade stammer rundt om i verden.

Det er sjovt at finde ud af, hvor og hvordan de er blevet brugt af de folk, som lavede dem en gang. Det er en del af den rejse, som vi begiver os ud på, når vi finder frem til de mange facetterede smukke tekstiler, som vi er faldet over på vores vej.

Som en ekstra service udfører vi også indramninger af tekstiler, som du ligger inde med og påskønner. Ved indramning af tekstilet, kan vi tilbyde forskellige glas og rammer. Samtidig kan vi være med til at spore, hvor dit tekstil kommer fra.

Vi synes, at det er en interessant og spændende mulighed at se på tekstilet som et indrammet kunstværk. Se fx på det som et kunstnerisk udtryk ligesom du ser på andre billedkunstværker. Men tekstilet har på en måde flere lag, i form af materiale, kultur og anvendelse. Det har således en anden udtryksfuld baggrund. Det er dét vi gerne vil vise med kunstgalleriet.

Indrammet turkmensk Suzani tekstil fragment.

Kwakiutl First Nation på Canadas vestkyst 2018.

Kirgisisk Suzani tæppe.

Målret din søgning

Pris

Længde

Bredde