Stort udvalg af Marokkanske, tyrkiske og iranske pudebetræk

Kelimpuder i smukke farver til din bolig

Kelimpuder er skåret/klippet og sammensat fra traditionelle vintage kelim tæpper, og dette gør dem helt unikke, så du finder aldrig to, der er nøjagtig ens. Du finder derimod rigtig mange smukke puder, som vil kunne matche ind i din boligindretning.

Kelimpuderne findes i enhver farve- og mønsterkombination, så uanset din boligstil, så er der basis for, at du kan finde puder, der matcher dit hjem med spændende farverige kontraster. 

Boris Wiinstedt fortæller om kelimpuder som unikke kunstværker.

Boris Wiinstedt fortæller om
kelimpuder som unikke kunstværker.

Kelim puder findes både med vintage og antikt pudebetræk. En kelim pude er moderne i boligindretningen.

At købe en kelimpude eller et ægte tæppe er at købe et unikt kunstværk, der på én gang forener kultur, tradition, identitet og ældgammelt håndværk i et smukt udtryk.

Derfor skal du vælge dine kelimpuder ud fra, hvad du kan lide at omgive dig med og se på hver dag. Inden du går ud og kigger på puder, så er det en god idé, at finde ud af, hvilke farver og mønstre der vil passe til den placering, som din kelimpude skal have i din bolig. 

Hos Wiinstedt har du også mulighed for at låne en eller flere puder med hjem, så du bedre kan fornemme og vurdere om én eller flere af dem passer ind i din bolig.

Bemærk at der kan forekomme synlig slidtage i mindre grad på kelim puderne, da de nu en gang er fremstillet af gamle kelim tæpper.

Pudernes farver på billeder ser altid anderledes ud end i virkeligheden, og pudernes struktur er heller ikke mulig at gengive på en computerskærm.

Derfor anbefaler vi, at du ringer til os og booker tid til et besøg i tæppegalleriet. Når du booker en tid, er det en unik tid til dig, hvor du får information om pudernes historie og materialer samt ekspertrådgivning i forhold til dine ønsker omkring kelim puder, størrelser, type, farver og placering i boligen.

Du er også altid meget velkommen til at komme og opleve vores store udvalg af kelimpuder uden tidsbestilling i vores galleri i København, som ligger på Strandboulevarden nr. 9 på Østerbro.

Puder kelim giver glæde i boligen. En kelim pude klippet og sammensat fra traditionelle vintage kelim tæpper.
Kelimpuder er unikke kunstværker. En kelimpude er håndlavet af lokale eller nomader.

Kelimpuder er designet til at skille sig ud, uanset hvor du placerer dem i dit hjem. De kommer til at give en oplevelse af, at din stil er kreativ og dit hjem er elegant og smukt.

Så vær ikke bange for at vælge puder, der kan blandes og matche. Måske vil du have så mange puder, at du bliver nødt til at opfinde nye steder til at få dem indrettet i din bolig.

Bemærk at det er kelim pudebetræk uden indsatspude vi sælger, da folk ofte har forskellig ønske til fyldet i puderne.

En vintage kelim pude er håndlavet ud af brugte kelimtæpper. Selvom processen er ret enkel, så er der ofte meget historie bag udarbejdelsen af ​​en pude. Hver stamme, der producerer tæpperne, har forskellige tegn og symboler, der er gået i arv gennem generationer.

Mønstrene symboliserer forskellige livsbegivenheder, familiestrukturer eller oplevelser, som stammen har haft, og man ser ofte en ændring i mønstrene i tæpperne grundet et generationsskift i stammen. De færdige tæpper behandles ofte som et familiemedlem og er afgørende for familiens velbefindende.

Når et tæppe når slutningen af ​​sin levetid, genbruger familien det ofte til puder. Tæppet skæres i mindre stykker og disse sys sammen som puder. Dette er en proces, som vi også benytter os af i vores design af puder. De gamle kelimstykker sys sammen med en bagside, ofte af bomuld, der bliver tilføjet en lynlås, så man kan tage indsatspuden ind og ud.

Kamseh nomader i Iran. Filmet af Boris Wiinstedt i 2018.

Kamseh nomader i Iran.
Filmet af Boris Wiinstedt i 2018.

Kelim pudebetræk er håndlavet design og er ofte vintage puder.

Fårehyrde på Damavand i Iran.
Foto Boris Wiinstedt 2018.

Fårehyrde på Damavand i Iran.
Foto Boris Wiinstedt 2018.

Kelim praktiseres i hele det geografiske område, der inkluderer Tyrkiet, Nordafrika, Balkan, Kaukasus, Iran, Afghanistan, Pakistan og Centralasien.

Kelim tæpper udgør helt sin egen repræsentation for det område, hvori de er vævet. Dette er gældende for tæppernes stilarter, mønstre, farver og symboler, som afspejler og gengiver historierne om regionernes kulturer og traditioner.

Vores udvalg af kelim tæpper dækker de mest populære oprindelseslande, så som tyrkiske/anatolske kelim tæpper, afghanske kelim tæpper, marokkanske kelim tæpper og iranske/persiske kelim tæpper. 

I Wiinstedts Tæppeunivers vil du løbende kunne finde inspiration til din boligindretning med ægte tæpper, videoer med gode råd og viden samt interessante artikler om håndlavede tæpper.

Målret din søgning

Pris

Længde

Bredde