Tæpper

Kelim puder

Målret din søgning

Pris
Længde
Bredde

Populære lande

Tæppets placering i boligen

DU KAN BETALE MED

MULIGHED FOR AT BETALE I RATER

Ønsker du at dele betalingen af dit tæppekøb op, er der også mulighed for det. Kontakt os på tlf. 29 44 35 08 eller e-mail: [email protected]

LÆS KUNDEANMELDELSER

Vores services

Wiinstedts Tæppeunivers

OPLEV UNIK TEKSTILKUNST

Persiske tæpper eller iranske tæpper kaldes også perser tæpper. Nain tæpper er meget populære.

PERSISKE TÆPPER
Indret dig med et smukt håndknyttet perser tæppe.

Persiske tæpper (iranske tæpper eller perser tæpper) er håndknyttede tæpper og er fra Persien, som er et af oldtidens mest magtfulde riger, der nu siden 1935 kaldes Iran. Et persisk tæppe eller perser tæppe er typisk lavet af uld, silke eller en blanding af uld-silke. Generelt er 100% rene silketæpper ganske fine og har en skinnende finish. Uld er det mest almindeligt anvendte materiale. Kvaliteten afhænger af fårets race, klimaet, græsgange og klippetidspunktet.

Sortér efter:
Persiske tæpper eller perser tæpper er fra det nuværende Iran. Et persisk tæppe eller perser tæppe er lavet af uld af høj kvalitet.

Håndknyttede persiske tæpper og deres historie

Historien om de persiske tæpper (bl.a. Nain tæpper, Tabriz tæpper, Moud tæpper, Isfahan tæpper og Keshan tæpper) kan spores tilbage til det gamle kongerige Persien, nu kendt som Iran. Cyrus den Store introducerede sandsynligvis tæppefremstillingskunsten i Persien, efter at han erobrede Babylon i år 539 før vores tidsregning. I mere end 2.500 år har disse tæpper været og er fortsat et uvurderligt aktiv for den iranske kultur og samfund samt de mennesker, der laver disse håndknyttede tæpper.

Se udvalgte video-kapitler fra “Wiinstedts guide til persiske tæpper”

Et persisk gulvtæppe som et Nain tæppe giver stil og kultur i boligindretningen.

AI genererede fotos som forslag til måder at bruge tæpper på.

Nain tæpper er perser tæpper som bringer skønhed og kunst ind i boligen.

De iranske eller persiske tæpper er den største gruppe af ægte tæpper

I gamle dage var persiske tæpper smallere end i dag bl.a. pga. nomadevævenes bredde. Blomster og slyngbåndsmotiver er fremherskende i disse tæpper, ligesom Herati-mønstret med en diamantform i midten omgivet af krøllede blade eller fisk er yndet i mange iranske distrikter.

Et perser tæppe er et kunstværk

Tæpperne er ikke kun belægninger til gulvet – de er også kunstværker. Tæpperne er berømte for deres rige farver og interessante designs og mønstre. Et perser tæppes skønhed indflydelse, som det vil have på dit hjem, kan ikke overvurderes. På grund af det omhyggelige håndværk er persiske tæpper også højt anset for deres kvalitet og holdbarhed. Med den rette opmærksomhed og omsorg kan tæpperne nydes i generationer fremover.

Et Tabriz tæppe er et persisk tæppe, som er en god investering i din bolig.

AI genererede fotos som forslag til måder at bruge tæpper på.

Tabriz tæpper er persiske tæpper, som giver smuk kultur i din boligindretning.

Nain tæpper med over 1.000.000 knuder

Nain tæpper er blandt de mest populære persiske tæpper. Et Nain tæppe er karakteriseret ved at det ofte er et lyst tæppe, som har en hvidlig baggrund med blå og rødlige nuancer. Og så kan der være mange forskellige knudetætheder, dvs. der kan være grove Nain tæpper og fine Nain tæpper med omkring 1.000.000 knuder. Men ulden og knytningen er ikke altid sammenhængende, så man skal købe sit Nain tæppe dér, hvor man kan få de rigtige oplysninger om tæppets produktion.

Tabriz tæpper med populære tæppemønstre

Tabriz er en by i det nordlige Iran, som er én af de byer i det område, hvor der bliver produceret allerflest tæpper. Der er flere unikke, populære tæppemønstre, som er kendetegnende for Tabriz tæpper, men Tabriz tæpper bliver også produceret med rigtig mange andre mønstre end de “klassiske”, så det kan nogengange være svært at se at et specifikt tæppe er et håndknyttet Tabriz tæppe. Ofte er Tabriz tæpper et stempel for kvalitetstæpper.

Bijar tæpper – Verdens stærkeste tæpper

Bijar er et af det persiske områdes vigtigste tæpper i øjeblikket. Det er meget populære tæpper. Dette skyldes at det er nogle af verdens stærkeste tæpper. Der er ikke mange tæpper, som er blevet produceret med så meget kraft og uld som Bijar tæpperne. Bijar ligger i det gamle Kurdistan.

Moud tæpper fra den østlige del af Iran

Moud tæpper er også klassikere. Moud ligger i den østlige del af Iran. Der er lidt mindre kraft og uld i Moud tæpper end der er i Bijar tæpper, men det er smukke og populære tæpper, som kan bruges i mange sammenhænge.

Isfahan tæpper er fine kvalitetstæpper

Isfahan er en af det Persiske riges fine tæppebyer sammen med så mange andre. Nogle af de mest populære mønstre kommer fra Isfahan. Isfahan tæpper er virkelig kvalitetstæpper. Isfahan ligger i det vestlige centrale Iran.

Keshan tæpper – Sublime tæpper

Keshan ligger i Iran lige nord for Isfahan mellem Isfahan og Teheran. Keshan tæpper er sublime tæpper af høj kvalitet lige som tæpper fra Isfahan.

De underskattede Hamadan tæpper

Hamadan tæpperne er en hel speciel gruppe af tæpper fra det vestlige Iran, som inkluderer en masse byer som ligger omkring byen Hamadan. Det er en blanding af landsbytæpper og værkstedstæpper. Hamadan tæpperne er underskattede grundet deres lidt grove struktur, og man får utrolig meget tæppe for en billig penge.

OBS: Bemærk at de viste tæpper i webshoppen kun er et udvalg af forretningens lager, samt at tæpperne kan tage sig anderledes ud i virkeligheden end på billederne.

Kunder spørger også om – FAQ

Hvad er persiske tæpper?

Før i tiden var der mange der annoncerede med at de handlede med persiske tæpper og solgte persiske tæpper. Men hvad er persiske eller perser tæpper?

Det er tæpper som kommer fra det persiske rige, men det er jo mange ting. Nu betegner vi de iranske tæpper som persiske eller perser tæpper, og iranske tæpper er også mange ting.

Der er bl.a. nomadetæpper fx Afshar tæpper, kelim tæpper og fine Senneh tæpper, silke Qum tæpper eller Keshan tæpper, som man vil kalde traditionelle persiske tæpper. Persiske tæpper er et vidt begreb inden for tæppeverdenen.

Hvor kommer persiske tæpper fra?

Persiske tæpper kommer hovedsageligt fra Iran, og derfor kalder man selvfølgelig iranske tæpper for persiske tæpper.

Men tidligere var det persiske rige jo større end Iran, så der er i virkeligheden også persiske tæpper fra områder såsom Azerbaijan, Afghanistan, Turkistan, som har været en del af det persiske rige.

Men i dag kalder man man ikke turkmenske tæpper for persiske tæpper men turkmenske tæpper, og det samme er gældende for fx afghanske tæpper, så nu i dag er persiske tæpper iranske tæpper.

Hvad er persiske tæpper lavet af?

Persiske tæpper er som alle andre tæpper i tæppeverdenen hovedsageligt lavet af uld, fordi ulden er det grundlæggende materiale i hele processen med at skabe tæpper fra de første tæpper blev skabt.

Derfor er de gamle kelim tæpper fx lavet af uld på uld, dvs. at kæden er af uld. Efterhånden som tæpperne bliver mere og mere forfinede, hvor det gælder både de knyttede tæpper og kelim tæpper, så begynder man at bruge bomuld som kæden, for så kan bedre styre arbejdsprocessen med tæppet, men hvor luven stadig er uld.

Man begynder også at bruge silke, hvor man kan anvende både silke til kæder og knuder, men man kan også bruge bomuld. Så persiske tæpper kan være lavet af mange forskellige materialer.

Et traditionelt håndknyttet persisk tæppe er lavet med naturlige farvestoffer, som f.eks. udtræk fra Indigo planten og granatæbleskal.

Hvor kan man købe persiske tæpper?

Kelim væves af helt naturlige materialer fra naturen, som fx bomuld, sisal, jute, gedehår og uld. Tæppets mønster udgøres af de synlige skudtråde, der som regel er lavet af uld, hvorimod de skjulte kædetråde kan være af materialer såsom bomuld og uld.

Hvilke typer kelim tæpper findes der?

Hos Wiinstedt Tæppegalleri kan du købe ægte persiske tæpper. Vores udvalg af tæpper fra Persien dækker de mest populære typer, så som Nain, Tabriz, Bijar, Moud, Isfahan, Keshan og Hamadan.

Du har mulighed for at købe dit persiske tæppe via vores webshop eller få en fremvisning i vores forretning på Østerbro i København.

Ægte tæpper, kelim tæpper og persiske tæpper i København.

Mere viden om ægte tæpper

Skulle du have lyst og interesse i mere viden løbende om ægte tæpper, flere videoer, opslag og artikler om tæppernes verden, så kan du følge med på vores Facebook, Instagram og YouTube kanal.

I Wiinstedts Tæppeunivers vil du kunne finde inspiration til din boligindretning med ægte tæpper, videoer med gode råd og viden samt interessante artikler om håndlavede tæpper og nye trends.

Målret din søgning

Pris

Længde

Bredde

Brug for hjælp?

Ring alle dage kl. 9.00 - 22.00

Ring alle dage kl. 9.00 - 22.00

Tirsdag – fredag:
Lørdag:

Kl. 12.30 – 17.30
Kl. 10.00 – 14.00

Åbningstider

Tirsdag – fredag:
Lørdag:

Kl. 12.30 – 17.30
Kl. 10.00 – 14.00

Du er også velkommen til at sende os en e-mail til: [email protected]

vores kontaktside kan du udfylde formularen, hvis du ønsker vejledning omkring valget af det rigtige tæppe samt mulighed for at vedhæfte billeder af dine boligomgivelser. Du tilbydes også at få en vurdering af, hvilken service dit tæppe skal have vedr. reparation eller vask.