Varekategorier

Målret din søgning

Pris
Længde
Bredde

Populære lande

Tæppets placering i boligen

DU KAN BETALE MED

MULIGHED FOR AT BETALE I RATER

Ønsker du at dele betalingen af dit tæppekøb op, er der også mulighed for det. Kontakt os på tlf. 29 44 35 08 eller e-mail: [email protected]

LÆS KUNDEANMELDELSER

Vores services

Wiinstedts Tæppeunivers

Persiske tæpper eller iranske tæpper er håndknyttede tæpper. Et persisk tæppe er ofte lavet af uld.

PERSISKE TÆPPER - IRANSKE TÆPPER
Indret dig med et smukt håndknyttet persisk tæppe

Persiske tæpper er håndknyttede tæpper og er fra Persien, som er et af oldtidens mest magtfulde riger, der nu siden 1935 kaldes Iran. Et persisk tæppe er typisk lavet af uld, silke eller en blanding af uld-silke. Generelt er 100% rene silketæpper ganske fine og har en skinnende finish. Uld er det mest almindeligt anvendte materiale. Kvaliteten afhænger af fårets race, klimaet, græsgange og klippetidspunktet. Et traditionelt håndknyttet persisk tæppe er lavet med naturlige farvestoffer, som f.eks. udtræk fra Indigo planten og granatæbleskal.

Bemærk at tæpperne i webshoppen kun er et udvalg af vores lager.

Sortér efter:
Charlotte Madsen
Charlotte Madsen
2023-07-27
Dejligt at føle sig mødt og få venlig og professionel vejledning. Jeg har købt et tæppe jeg bliver glad af at se på.
Svend Weimann
Svend Weimann
2023-06-22
top faglig betjening og imødekommende holdning til at løse opgaven
orly christensen
orly christensen
2023-05-16
Skøn butik med mange smukke tæpper og en at de ældste i branchen med mange års erfaringer. Jeg har fået super service i forbindelse med vask og reparation af tæpper. Kan varmt anbefales.
Mette hartvig Hornsleth
Mette hartvig Hornsleth
2023-05-03
Vi er vældig tilfreds med Boris service ,meget inspirerende ,han viste lige hvad der passede til vores hjem ,og vi har fået et fint nyt tæppe . Mette og Allan hornsleth
Lars Qvortrup
Lars Qvortrup
2023-03-10
Vi har netop købt to tæpper hos Wiinstedt Tæppegalleri. Og vi er begejstrede: Udvalget er enormt og af høj kvalitet. Hvad der ikke ligger på lager, bliver hurtigt fremskaffet. Betjeningen er præget af meget stor viden og kyndighed. Og tæpperne blev bragt ud af indehaveren, Boris, på long-john ladcykel og lagt på plads, så vi kunne vurdere dem i de rigtige omgivelser, før vi tog endelig stilling. Fem stjerner - men kun fordi man ikke kan give seks. Mh Karen & Lars
Tonni Andresen
Tonni Andresen
2023-03-07
Vi fik en rigtig god service. De giver sig god tid til at hjælpe med det rigtige valg. Fik bla. lov til at låne flere tæpper med hjem, så vi ku` se dem i vores eget hjem. Herefter er det meget nemmere at vælge det rigtige tæppe. En rigtig god oplevelse at handle i Wiinstedt
Berit Ziebell
Berit Ziebell
2022-11-22
Fantastisk tæppehule at træde ind i. Betjening yderst behagelig og hjælpsom, og vi fandt hurtigt et smukt kelimtæppe, der helt matcher de omgivende møbler og farver hos os. Hertil fremvisning i nabo-udstillingsrum med sjældne tæpper, smukke beklædningsstykker og andre kuriositeter. Mange tak for en god oplevelse
Carsten Pals
Carsten Pals
2022-11-09
Vi fik rigtig god betjening og meget fin vejledning om valg af tæppe. Der var mulighed for at låne flere tæpper med hjem, og vi fandt et tæppe, som vi er meget glade for.
Marie-Louise Pedersen
Marie-Louise Pedersen
2022-11-08
Kan på det varmeste anbefale Wiinstedt Tæppegalleri. Fantastik god og faglig rådgivning og service. Har fået renset og repareret et stort ældre tæppe med et meget flot resultat.
Persiske tæpper er knyttede tæpper. Et persisk tæppe er typisk et håndknyttet tæppe.

Håndknyttede persiske tæpper og deres historie

Historien om de persiske tæpper kan spores tilbage til det gamle kongerige Persien, nu kendt som Iran. Cyrus den Store introducerede sandsynligvis tæppefremstillingskunsten i Persien, efter at han erobrede Babylon i år 539 før vores tidsregning. I mere end 2.500 år har disse tæpper været og er fortsat et uvurderligt aktiv for den iranske kultur og samfund samt de mennesker, der laver disse håndknyttede tæpper.

Se udvalgte video-kapitler fra “Wiinstedts guide til persiske tæpper”

De iranske eller persiske tæpper er den største gruppe af ægte tæpper

I gamle dage var persiske tæpper smallere end i dag bl.a. pga. nomadevævenes bredde. Blomster og slyngbåndsmotiver er fremherskende i disse tæpper, ligesom Herati-mønstret med en diamantform i midten omgivet af krøllede blade eller fisk er yndet i mange iranske distrikter.

Et persisk tæppe er et kunstværk

Tæpperne er ikke kun belægninger til gulvet – de er også kunstværker. Tæpperne er berømte for deres rige farver og interessante designs og mønstre. Et persisk tæppes skønhed indflydelse, som det vil have på dit hjem, kan ikke overvurderes. På grund af det omhyggelige håndværk er persiske tæpper også højt anset for deres kvalitet og holdbarhed. Med den rette opmærksomhed og omsorg kan tæpperne nydes i generationer fremover.

Nain tæpper med over 1.000.000 knuder

Nain tæpper er blandt de mest populære persiske tæpper. Et Nain tæppe er karakteriseret ved at det ofte er et lyst tæppe, som har en hvidlig baggrund med blå og rødlige nuancer. Og så kan der være mange forskellige knudetætheder, dvs. der kan være grove Nain tæpper og fine Nain tæpper med omkring 1.000.000 knuder. Men ulden og knytningen er ikke altid sammenhængende, så man skal købe sit Nain tæppe dér, hvor man kan få de rigtige oplysninger om tæppets produktion.

Tabriz tæpper med populære tæppemønstre

Tabriz er en by i det nordlige Iran, som er én af de byer i det område, hvor der bliver produceret allerflest tæpper. Der er flere unikke, populære tæppemønstre, som er kendetegnende for Tabriz tæpper, men Tabriz tæpper bliver også produceret med rigtig mange andre mønstre end de “klassiske”, så det kan nogengange være svært at se at et specifikt tæppe er et håndknyttet Tabriz tæppe. Ofte er Tabriz tæpper et stempel for kvalitetstæpper.

Bijar tæpper – Verdens stærkeste tæpper

Bijar er et af det persiske områdes vigtigste tæpper i øjeblikket. Det er meget populære tæpper. Dette skyldes at det er nogle af verdens stærkeste tæpper. Der er ikke mange tæpper, som er blevet produceret med så meget kraft og uld som Bijar tæpperne. Bijar ligger i det gamle Kurdistan.

Moud tæpper fra den østlige del af Iran

Moud tæpper er også klassikere. Moud ligger i den østlige del af Iran. Der er lidt mindre kraft og uld i Moud tæpper end der er i Bijar tæpper, men det er smukke og populære tæpper, som kan bruges i mange sammenhænge.

Isfahan tæpper er fine kvalitetstæpper

Isfahan er en af det Persiske riges fine tæppebyer sammen med så mange andre. Nogle af de mest populære mønstre kommer fra Isfahan. Isfahan tæpper er virkelig kvalitetstæpper. Isfahan ligger i det vestlige centrale Iran.

Keshan tæpper – Sublime tæpper

Keshan ligger i Iran lige nord for Isfahan mellem Isfahan og Teheran. Keshan tæpper er sublime tæpper af høj kvalitet lige som tæpper fra Isfahan.

De underskattede Hamadan tæpper

Hamadan tæpperne er en hel speciel gruppe af tæpper fra det vestlige Iran, som inkluderer en masse byer som ligger omkring byen Hamadan. Det er en blanding af landsbytæpper og værkstedstæpper. Hamadan tæpperne er underskattede grundet deres lidt grove struktur, og man får utrolig meget tæppe for en billig penge.

OBS: Tæpperne kan se anderledes ud i virkeligheden end på billederne.

Kunder spørger også om

Før i tiden var der mange der annoncerede med at de handlede med persiske tæpper og solgte persiske tæpper. Men hvad er persiske tæpper?

Det er tæpper som kommer fra det persiske rige, men det er jo mange ting. Nu betegner vi de iranske tæpper som persiske tæpper, og iranske tæpper er også mange ting.

Der er bl.a. nomadetæpper fx Afshar tæpper, kelim tæpper og fine Senneh tæpper, silke Qum tæpper eller Keshan tæpper, som man vil kalde traditionelle persiske tæpper. Persiske tæpper er et vidt begreb inden for tæppeverdenen.

Persiske tæpper kommer hovedsageligt fra Iran, og derfor kalder man selvfølgelig iranske tæpper for persiske tæpper.

Men tidligere var det persiske rige jo større end Iran, så der er i virkeligheden også persiske tæpper fra områder såsom Azerbaijan, Afghanistan, Turkistan, som har været en del af det persiske rige.

Men i dag kalder man man ikke turkmenske tæpper for persiske tæpper men turkmenske tæpper, og det samme er gældende for fx afghanske tæpper, så nu i dag er persiske tæpper iranske tæpper.

Persiske tæpper er som alle andre tæpper i tæppeverdenen hovedsageligt lavet af uld, fordi ulden er det grundlæggende materiale i hele processen med at skabe tæpper fra de første tæpper blev skabt.

Derfor er de gamle kelim tæpper fx lavet af uld på uld, dvs. at kæden er af uld. Efterhånden som tæpperne bliver mere og mere forfinede, hvor det gælder både de knyttede tæpper og kelim tæpper, så begynder man at bruge bomuld som kæden, for så kan bedre styre arbejdsprocessen med tæppet, men hvor luven stadig er uld.

Man begynder også at bruge silke, hvor man kan anvende både silke til kæder og knuder, men man kan også bruge bomuld. Så persiske tæpper kan være lavet af mange forskellige materialer.

Hos Wiinstedt Tæppegalleri kan du købe ægte persiske tæpper. Vores udvalg af tæpper fra Persien dækker de mest populære typer, så som Nain, Tabriz, Bijar, Moud, Isfahan, Keshan og Hamadan.

Du har mulighed for at købe dit persiske tæppe via vores webshop eller få en fremvisning i vores forretning på Østerbro i København.


Mere viden om ægte tæpper

Skulle du have lyst og interesse i mere viden løbende om ægte tæpper, flere videoer, opslag og artikler om tæppernes verden, så kan du følge med på vores Facebook, Instagram og YouTube kanal.

I Wiinstedts Tæppeunivers vil du kunne finde inspiration til din boligindretning med ægte tæpper, videoer med gode råd og viden samt interessante artikler om håndlavede tæpper og nye trends.

Målret din søgning

Pris

Længde

Bredde

Brug for hjælp?

Ring alle dage kl. 9.00 - 22.00

Ring alle dage kl. 9.00 - 22.00 på

Ægte tæpper - Rådgivning og vejlendning

Tirsdag – fredag:
Lørdag:

Kl. 12.30 – 17.30
Kl. 10.00 – 14.00

Tirsdag – fredag:
Lørdag:

Kl. 12.30 – 17.30
Kl. 10.00 – 14.00

Du er også velkommen til at sende os en e-mail til: [email protected]

vores kontaktside kan du udfylde formularen, hvis du ønsker vejledning omkring valget af det rigtige tæppe samt mulighed for at vedhæfte billeder af dine boligomgivelser. Du tilbydes også at få en vurdering af, hvilken service dit tæppe skal have vedr. reparation eller vask.