Vedligeholdelse

Serviceeftersyn

Fuldstændig som man sender sin bil til service, kræver gode tæpper også sine “serviceeftersyn”.

Man kan gøre det selv, men man skal vide, hvad man gør, ellers risikerer man at ødelægge tæppet. Den primære vedligeholdelse består af vask, når tæppet er blevet snavset. Det er individuelt, hvor ofte et tæppe skal vaskes afhængig af brug og placering. Og det kan være vanskeligt at vurdere, hvornår det trænger, fordi tilsmudsningen oftest sker langsomt og over tid.

Men når tæppet begynder at se lidt mat og træt ud, eller det har deciderede snavsede områder, er det ved at være tid. Vasken bringer for det første farverne til live igen og giver tæppet sin oprindelige lød og intensitet. Desuden reducerer vask slitagen, da snavs udtørrer tæppet, så garnerne slides og lettere knækker.

Reparation af tæppe

Et ægte tæppe bør repareres, så snart en skade er opstået, så den ikke breder sig. Wiinstedt er fagfolk og mestrer alle de nødvendige teknikker til at udbedre skader både i selve mønsteret og i kanterne.

Tæppevask

Et ægte tæppe renses ved at blive vasket. En tæppevask skal foretages af fagfolk og bør ske med jævne mellemrum som en del af vedligeholdelsen. Snavs slider nemlig mere på tæppet, end man lige skulle tro. I tilgift får tæppet sine klare farver tilbage, så mønstrene fremstår tydelige og smukke.

Tæppeunderlag

Vi anbefaler et ordentligt tæppeunderlag, da det er med til forlænge dit tæppes levetid. Tæppeunderlaget sikrer, at det ægte tæppe ligger fast på gulvet og tager sig bedre ud.  Desuden halverer underlaget slidtagen på tæppet, når bagsiden ikke ligger og gnider direkte mod gulvet.

En ekstra bonus ved et godt, tykt underlag er, at det ægte tæppe føles endnu blødere at gå på.