Valg af ægte tæpper

Giv dit næste tæppevalg et kvalitetsløft

Forening af kultur, tradition og identitet

At købe et ægte tæppe er at købe et unikt kunstværk, der på én gang forener kultur, tradition, identitet og ældgammelt håndværk i et smukt udtryk. Derfor skal du vælge dine tæpper ud fra, hvad du kan lide at omgive dig med og se på hver dag. Hos Wiinstedt har du mulighed for at låne et tæppe med hjem, hvor du bedre kan fornemme og vurdere om det er det rigtige tæppe til dit hjem. Når det rigtige tæppe er fundet kan du enten købe det, eller have tæppet på et lavt månedligt abonnement.

Kun ægte tæpper

Et maskinfremstillet tæppe, hvor ulden er blandet med syntetiske tråde, så farverne efter ret kort tid fremstår livløse, kommer ikke inden for dørene. Hos Wiinstedt sælger vi kun ægte tæpper.

Vi har et spændende udvalg af tyrkiske tæpper, kaukasiske tæpper, persiske tæpper, afghanske og turkmenske tæpper. Vi har også smukke udgaver af pakistanske tæpper, kashmirtæpper, indiske tæpper, kinesiske tæpper og Nepaltæpper.

Håndlavet fra bunden

Et ægte tæppe er fremstillet i hånden af de oprindelige naturmaterialer. I gamle tæpper er uld, silke eller bomuld håndspundet og indfarvet manuelt. Den håndlavede proces betyder ikke alene noget for nuancerne og for spillet i farverne, men også for holdbarheden i struktur og udseende.

Så uanset om du vælger et afghansk bedetæppe, et turkmensk nomadetæppe, et kaukasisk gulvtæppe eller et tibetansk søjletæppe, kan Wiinstedt stå inde for den udsøgte håndlavede kvalitet.

Navngivet efter by

Ægte tæpper rubriceres efter det område, de har oprindelse i eller efter den nomadestamme, der har produceret dem. Det gælder for eksempel Buchara fra Usbekistan, Hereka fra Tyrkiet og den persiske Amadan. Hvert område har forskellige traditionelle motiver og farvesammensætninger. Ja, selv måden at sno ulden på er forskellig og kan variere fra by til by. Forskellene kan ses i både vintage tæpper og nyere tæpper

Få professionel rådgivning

Vi hjælper dig med at tage det rigtige valg af dit ægte tæppe med udgangspunkt i dine ønsker omkring farver, størrelse og tæppets placering i dit hjem.

Gennem 3 generationer har vi ydet professionel rådgivning om valg af det rigtige tæppe samt vejledning i pleje og vedligeholdelse af ægte tæpper.

Vi anbefaler, at du booker en tid for personlig rådgivning omkring materiale, type og størrelse og få et overblik over de mange mønstre, farver og knytte teknikker.

Cookie information

Ved fortsat brug af denne side, accepterer jeg, at Wiinstedt Tæppegalleri bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig.