Kelimtæpper

Gamle motiver

Kelimtæpper er fladvævede tæpper. Uld, indfarvning og de mønstre væveren har valgt, er bestemmende for tæppets skønhed og kunstneriske udtryk.
Motiverne på kelimtæpper er ofte er meget gamle, og kelimtæpper kendes langt tilbage fra flere forskellige kulturer.

Ægte kelim

Antikke kelimtæpper er ofte ret kostbare, og man skal vide meget om kelimtæpper for at vurdere den rigtige pris. Der er nemlig mange veludførte, fabriksfremstillede kopier af de gamle mønstre, hvor fabrikanter med forskellige teknikker giver kelimtæpperne et gammelt udtryk. Der findes nye kelimtæpper, som er håndlavede, og derfor må betragtes som ægte tæpper. For det uerfarne øje kan det dog være svært at skelne disse nyere ægte tæpper fra de fabriksfremstillede.

Tæppebutikker med store rabatter og kelimtæpper på evigt udsalg er aldrig et godt tegn. Det er sund fornuft at købe sine kelimtæpper hos en fagmand, der er troværdig, og hvor pris og kvalitet hænger sammen.

Kelim for enhver smag

Hos Wiinstedt er vi eksperter i ægte kelim i høj kvalitet.

Vi sælger traditionelle kelimtæpper, dekorative kelimpuder og smukke kelimløbere til entreen. Vi kommer gerne hjem til dig med et udvalg af kelimtæpper, så du kan se tæpperne i de rette omgivelser. Ring og lad os aftale nærmere på telefonnummer 29 44 35 08 eller på mail

Luk menu