Tilbage til bloggen
Wiinstedt Ægte Tæpper

Til Tuskemarked i Vig med Anatolsk Kelimtæppe

Et TV2 livsstilsprogram d. 2. august 2019

TV2 Fri producerer et nyt livsstilsprogram på de danske markeder henover sommeren. Her kan interesserede møde op med deres skjulte skatte – alt fra musikklenodier til veteranbiler, kunst og vintage solbriller i alle prisklasser.

På markedet vil dygtige vurderingseksperter bedømme genstanden. Herefter er der mulighed for at præsentere den for fem nøje udvalgte og passionerede købere, som kan byde på genstanden. Det er helt op til ejeren selv, om den skal sælges eller ej.

Jeg blev opfordret til at skrive en lille tekst om tæppet, og skrev således:

Dette kelimtæppe har jeg fundet på et lille marked udenfor Istanbul i Tyrkiet. Jeg er 3. Generation i Danmarks ældste specialforretning med ægte tæpper og har det meste af mit liv beskæftiget mig med gamle og antikke tæpper. Jeg rejser på tæpperejser over hele verden for konstant at øge min viden om tæpper. Det er uhyre interessant at finde smukke tæpper fra andre kulturer, som på hver deres unikke måde passer ind i moderne indretning.

Denne type tyrkisk kelim er ganske vidst ikke antik, men dens historie er gammel, fordi den udspringer af en gammel tradition. Tæppet er let og glad og på den måde skaber det en fantastisk stemning i det rum, hvor den bliver placeret.

Tæppet er i perfekt stand.

Tilbage til bloggen